Aktuality - Klinika JL

Novinka na Oční klinice JL pro omlazení a redukci vrásek

Oční klinika JL má velkou novinku. Je jí účinná a bezpečná metoda estetické aplikace botulotoxinu v oblasti očního okolí. S postupujícím věkem totiž elasticita kůže přirozeně klesá a objevují se vrásky. Typické jsou například „vějířky“ v očních koutcích, vrásky na čele a mezi obočím. S naší novou procedurou se již nemusíte vráskami zbytečně trápit, ale naplno a sebevědomě si užívat krásné dny.

Víte, co je botulotoxin a jak funguje?

Botulotoxin je látka, kterou produkuje bakterie Clostridium botulinum. V kosmetologii se pracuje s botulotoxinem typu A, který ze všech typů nejlépe prozkoumán. Způsobuje blokádu a deaktivaci nervových zakončení svalů a zabraňuje přenosu nervového vzruchu. To vrásky účinně redukuje a vede k mladistvému a svěžímu vzhledu.
Množství používané látky je v estetice 1000krát nižší, než je dávka toxická, proto je tato metoda zcela bezpečná. Při správné aplikaci jsou redukovány pouze mimické vrásky, přirozený výraz v obličeji je tak zachován.

Aplikace botulotoxinu.

Jak vypadá ošetření v praxi?

Injekce s botulotoxinem.

Aplikace botulotoxinu je rychlá a trvá přibližně 5 až 10 minut. Účinná látka se aplikuje tenkou jehlou pod kůži. Zákrok patří mezi méně invazivní metody a je relativně bezbolestný. Někteří pacienti pociťují pouze mírné pálení nebo štípání během aplikace.

Po prvním ošetření trvá účinek v průměru 3 6 měsíců, při opakovaných aplikacích se může prodlužovat, maximálně však na dobu 12 měsíců. Běžné vedlejší účinky mohou být drobné modřiny nebo otoky v místě vpichu, které však brzy vymizí.

Ošetření je vhodné pro ženy i muže, i pány totiž trápí mimické vrásky. Nedoporučuje se v období těhotenství a kojení, při poruchách srážlivosti krve, některých nervových poruchách nebo pokud užíváte antibiotika. Po zákroku je vhodné alespoň 4 hodiny neležet a nejméně na týden vynechat návštěvu masáží, solária a kosmetiky.

 

Vyzkoušejte tuto novinku i vy. Pro více informací nás kontaktujte na e-mailu ocnirecepce@klinikajl.cz nebo na čísle (+420) 232 232 310. Jsme tu pro vás od pondělí do čtvrtka od 7:00 do 18:00 hodin, v pátky do 12:00 hodin. 

 

 

Podobné články

15. 5. 2024

Štítná žláza. Jak funguje a jak ovlivňuje naše zdraví?

28. 3. 2024

Přečtěte si rozhovor s novým primářem Oční kliniky JL

28. 2. 2024

Vyšetření očí u optometristy není radno zanedbávat

Z ostatních klinik

22. 5. 2024

Jak se dostat po porodu zpět do kondice? Máme pro vás několik tipů

21. 5. 2024

Infuzní terapie vitamínem C: Skvělý způsob, jak posílit imunitu

21. 5. 2024

Objevte široké možnosti rehabilitace: S čím vším vám pomůžeme?

Nahoru Kariéra